Barcelonas unika arkitektur

Fantastiska Barcelona sover aldrig. Här är pulsen hög och äventyren avlöser varandra. Oavsett om du brinner för konst och arkitektur eller god mat och underhållande fester är Barcelona en stad du måste besöka minst en gång under din livstid. Staden har knappt 1,7 miljoner invånare och är den välkända regionen Kataloniens huvudstad. Barcelona är dessutom Spaniens andra största stad, efter landets huvudstad Madrid, samt Spaniens mest industrialiserade stad. Barcelona är ett populärt turistmål och stadens unika arkitektur är ett utav de största sevärdheterna. Troligtvis har du någon gång hört talas om La Sagrada Família och Parc Güell, men även det spektakulära klostret Monestir de Pedralbes samt Barcelonas operahus Gran Teatre del Liceu är värda att besöka. När ni känner er mätta på arkitektur kan ni slå er ner på en utav stadens alla uteserveringar.

Antoni Gaudí – arkitekt

Det mest välkända namnet i Barcelona är troligtvis Antoni Gaudí. Det är han som står bakom en stor del av stadens vackra arkitektur, bland annat Parc Güell, La Sagrada Família och den unika byggnaden Casa Batlló. Du kan se en stor del av Gaudís fantastiska verk genom att promenera runt i den stora staden, men för att ha möjlighet att njuta ordentligt kan du också ta en turistbuss till de olika platserna. På så vis kan du lägga din energi på att beundra hans verk samtidigt som bussens guide förser dig med matnyttig information. Som vanligt ligger Barcelona i topp när de bästa weekendresorna utses, och det är egentligen inte speciellt konstigt. Staden bjuder nämligen inte bara på vackra byggnader, utan även eleganta parker, intressanta konstmuseer samt strategiskt placerade konstverk. Om du tycker om historia bör du besöka Plaza de Sant Felip Ner i Barcelonas gotiska kvarter och se de kulhål som finns kvar i fasaden efter det spanska inbördeskriget.

Den magiska staden Barcelona

I Barcelona finns det oerhört mycket att se och den som kommer för att spendera en långhelg i staden återkommer i de flesta fall många gånger om. För de yngre är det kanske nattlivet och de långa stränderna som lockar, medan det för de äldre kanske är maten, konsten och folket. När du lämnar staden bakom dig är det inte heller konstigt om du har med dig en kopia av mosaiködlan från Parc Güell eller en väggklocka inspirerad av den katalanska konstnären Salvador Dalís tavlor. När du kommer hem kanske du ser livet på ett nytt sätt, tittar in hos sängskåp.nu och letar efter inredningstips som låter dig återuppleva den känsla Barcelona gav dig. När längtan efter staden och arkitekturen blir alldeles för stor är det nog trots allt enklast att åka tillbaka igen.

forma